Lesrooster

Hatha Yoga

  • woensdag
  • 20:00 - 20:55
  • Yoga studio
  • Instructeur: Stevie
Hatha
Hatha Yoga is de vorm die het meeste in het westen wordt beoefend. Met voornamelijk lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama’s) oefen je beheersing van je lichaam en geest. Bij Hatha Yoga voer je houdingen voornamelijk in stilstand, statisch uit.
Als je regelmatig yoga beoefent, wordt je lijf sterker en soepeler. Je hoeft dus niet lenig te zijn als je met yoga start, je wordt gaandeweg de lessen vanzelf flexibeler. Ook zul je merken dat je meer energie krijgt en je beter kunt concentreren.
Hatha Yoga is een populaire vorm van yoga om stressgerelateerde klachten te lijf te gaan. Je leert je bewuster te zijn van je houding, je lichaam en ademhaling. Je verkent hierin je grenzen, je verbreedt ze of accepteert ze juist. Pas dit in je dagelijkse leven toe en je weet zeker de stress van alledag te verminderen.
De les heeft een vaste opbouw waarbinnen de houdingen variëren. Je start met pranayama (ademhalingstraining), die activeert de longen en richt je aandacht op gebieden in je lichaam. In de staande serie verken je grenzen in je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Daag jezelf uit in het vasthouden van de houding, waardoor je meer zweet en veel afvalstoffen afvoert. Ben je helemaal opgewarmd, dan volgt de grondserie. Deze serie richt zich vooral op het versterken van je bovenlichaam, rug- en buikspieren. Ook je heupen en ruggengraat geef je de nodige aandacht. De les eindigt met een welverdiende ontspanning.